In de app kunnen diverse instellingen naar uw voorkeur aangepast worden. De E-Connect is zelf geen module die waarschuwingen geeft en heeft zelf geen specifieke instellingen.

Tijdens het kalibreren van de E-Connect worden een aantal vragen gesteld (zoals lengte, breedte van uw kampeervoertuig). Deze worden voornamelijk voor de E-Level module gebruikt. Zodra u deze module activeert middels de QR-code, zijn deze instellingen aan te passen. Heeft u geen E-Level, dan doet het systeem verder niets met de ingegeven data.

Meer informatie over diverse instellingen worden in de sectie over de E-Trailer app uitgelegd.