• Is de batterij van de sensor leeg? Vervang de batterij.
    Wanneer na het vervangen van de batterij de waardes niet updaten, controleer het volgende:
    1. Zit de batterij goed in de behuizing (+ naar boven)?
    2. Is de batterijhouder nog intact?
    3. Reset de E-Pressure door deze opnieuw te kalibreren.
  • Staat het Starterspakket aan? Controleer of bijvoorbeeld de E-Volt of E-Level wel functioneert. Meer informatie over het Starterspakket Basis of Plus.
  • Is de afstand tussen sensor en hoofdmodule minder dan 10m?
  • Is de telefoon verbonden met Bluetooth?
  • Is niemand anders verbonden met het systeem? Er kan één apparaat tegelijk verbonden zijn met het systeem.

Let op, bij stilstand zullen de gegevens alleen bijgewerkt worden als er een verandering in druk of temperatuur geconstateerd wordt. Zodra er de druk of temperatuur in de band verandert, volgt er meteen een melding. U zult dan de laatst gemeten waardes in het scherm zien. Tijdens het rijden wordt de data eens per minuut bijgewerkt.

Waardes in de app kloppen niet

Wanneer de E-Pressures extreme temperaturen of druk aangeven, dan kunnen de batterijen leeg zijn. Controleer of de batterij niet leeg is. Er verschijnt een klein batterij icoontje in de band. Vervang de batterij indien deze leeg is.

Onze modules werken op knoop cel batterijen. Over het algemeen zijn batterijen erg gevoelig voor lage temperaturen. Hoe kouder het is, hoe minder goed de batterij functioneert. Zo kan een batterij die het prima volhoudt bij kamertemperatuur, dubbel zo snel leeg zijn bij temperaturen onder nul. De kou zorgt voor een lager voltage, waardoor de module niet goed meer functioneert. Meestal wanneer de temperaturen weer oplopen, zal het voltage weer wat omhoog gaan en functioneert de sensor weer zoals verwacht.

Onderhoud

Banden oppompen

Wanneer u lucht in uw banden wilt doen, zult u de E-Pressure tijdelijk moeten verwijderen:

1. Draai de anti-diefstal moer iets los
  2. Draai het E-Pressure dopje van het ventiel
  3. Pomp lucht in de band tot het gewenste niveau
  4. Draai de E-Pressure weer vast
  5. Draai de anti-diefstal moer weer aan

Let op: bij stilstand zullen de gegevens alleen bijgewerkt worden als er een verandering in druk of temperatuur geconstateerd wordt. Pas zodra u weer gaat rijden, zullen de waardes in de app bijgewerkt worden.

Schoonmaken

De E-Pressure kan met water afgespoeld worden, bijvoorbeeld bij het wassen van de caravan of camper.

Er zitten 2 O-ringen in een E-Pressure. Wanneer u lucht hoort ontsnappen, of wanneer u merkt dat de banden langzaam leeglopen, dan is het verstandig de O-ringen te vervangen:

• Er zit een kleine aan de onderzijde waar de E-Pressure op het ventiel wordt geschroefd. Deze kunt u met een pincet verwijderen en vervangen voor een nieuwe.
  • Er bevindt zich een grotere onderaan het schroefdraad van de behuizing. Deze kunt u vervangen door met het grijze/zwarte tooltje de behuizing uit elkaar te draaien.

Systeem updaten

Het is belangrijk regelmatig te controleren of er updates van de software beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Reserve onderdelen

Wij hebben toolsetjes, O-ringen en losse E-Pressure dopjes te koop in onze accessoires webshop.
Specificaties van de O-ringen staan op de productinformatie pagina van E-Pressure.

Onderhoud

Banden oppompen

Wanneer u lucht in uw banden wilt doen, zult u de E-Pressure tijdelijk moeten verwijderen:

1. Draai de anti-diefstal moer iets los
  2. Draai het E-Pressure dopje van het ventiel
  3. Pomp lucht in de band tot het gewenste niveau
  4. Draai de E-Pressure weer vast
  5. Draai de anti-diefstal moer weer aan

Let op: bij stilstand zullen de gegevens alleen bijgewerkt worden als er een verandering in druk of temperatuur geconstateerd wordt. Pas zodra u weer gaat rijden, zullen de waardes in de app bijgewerkt worden.

Schoonmaken

De E-Pressure kan met water afgespoeld worden, bijvoorbeeld bij het wassen van de caravan of camper.

Er zitten 2 O-ringen in een E-Pressure. Wanneer u lucht hoort ontsnappen, of wanneer u merkt dat de banden langzaam leeglopen, dan is het verstandig de O-ringen te vervangen:

• Er zit een kleine aan de onderzijde waar de E-Pressure op het ventiel wordt geschroefd. Deze kunt u met een pincet verwijderen en vervangen voor een nieuwe.
  • Er bevindt zich een grotere onderaan het schroefdraad van de behuizing. Deze kunt u vervangen door met het grijze/zwarte tooltje de behuizing uit elkaar te draaien.

Systeem updaten

Het is belangrijk regelmatig te controleren of er updates van de software beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Reserve onderdelen

Wij hebben toolsetjes, O-ringen en losse E-Pressure dopjes te koop in onze accessoires webshop.
Specificaties van de O-ringen staan op de productinformatie pagina van E-Pressure.