In de E-Pressure zit één CR 1632 batterij (verkrijgbaar in onze webshop).

In principe gaan de batterijtjes 2 jaar mee. Indien u veel rijdt, zullen de sensoren vaker een signaal uitzenden en zal de batterij ook sneller leeg raken. Neem daarom altijd reserve batterijen mee.

Na het verwisselen van de batterijtjes hoeft u de modules niet opnieuw te installeren. Zodra u ze op het ventiel schroeft, zal de app ze weer herkennen. Bij voorkeur vervangt u eerst de batterij van één sensor en schroeft u de sensor terug voordat u aan het volgende wiel begint.

1. Draai het antidiefstal moertje van de E-Pressure af
  2. Draai het dopje van het ventiel
  3. Pak het grijze kunststof tooltje uit de meegeleverde accessoire kit
  4. Doe het dopje met de ventielkant in het tooltje en draai de behuizing los
  5. Schuif de batterij voorzichtig uit de behuizing en doe er een nieuwe in (+ naar boven)
  6. Controleer de rubberen O-ringen en vervang deze indien nodig
    Eén O-ring (de grootste) zit tussen de module en het dopje dat erop geschroefd wordt. De tweede zit in het koperen deel dat op het ventiel geschroefd wordt.
  7. Schroef het dopje weer goed op de behuizing om te voorkomen dat er water in de sensor komt en deze onbruikbaar wordt

Het kan voorkomen dat de rubberen afdichtring van de E-Pressure vast gaat zitten aan het ventiel. Let daar op wanneer u de batterij van de module vervangt. Tevens kunnen deze ringen uitgedroogd zijn. Batterijtjes en o-ringen zijn te koop via onze accessoires webshop.