Wij zijn gesloten op Hemelvaart (9 en 10 mei) en op Pinksteren 20 mei.

Veelgestelde vragen

Klik op de module voor antwoorden die u wellicht kunnen helpen bij uw vragen. 

Algemene vragen

Heeft u een tweedehandssysteem gekocht, of weet u even niet meer welk type Starterspakket u heeft, u kunt dit op een paar manieren controleren:

 1. U kunt inloggen op my.e-trailer.nl. Ga naar Modules om te controleren of u een Starterspakket, Starterspakket Plus of een E-Connect heeft. 
 2. U kunt inloggen in uw app. Heeft u de modules E-Level, E-Volt en  E-Track&Trace in het module overzicht staan, dan heeft u een Starterspakket Plus. Heeft u alleen E-Level en E-Volt, dan heeft u een Starterspakket Basis. Heeft u geen van deze modules, dan heeft u waarschijnlijk een E-Connect.

De E-Connect was onze basismodule. Deze wordt door E-Trailer niet meer los verkocht. Er worden alleen nog Starterspakketten verkocht. Deze zijn in een Basis en Plus versie beschikbaar.

Mogelijk zijn er bij uw dealer wel nog losse E-Connects te verkrijgen. Informatie hierover vindt u bij Starterspakket Basis.

Plus-modules zijn modules die alleen functioneren in combinatie met het Starterspakket Plus en een geldig Abonnement. Plus-modules zijn:

Zorg ervoor dat uw telefoon of tablet een volle accu heeft en dat er een stabiele internet en Bluetooth verbinding is tijdens het updaten van het systeem. Leg eventueel de telefoon zo dicht mogelijk bij de E-Connect.

U hoeft alleen de app op uw nieuwe telefoon te installeren en daarop in te loggen met uw inloggegevens. Verder niets. Als u dan Bluetooth aanzet, heeft u weer verbinding met de E-Connect en zijn alle gekoppelde modules gewoon zichtbaar.

U kunt met uw account inloggen op meerdere apparaten. Het is echter niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Er kan maar 1 toestel tegelijkertijd verbonden zijn met de E-Connect.

Ja dit kan. Hiertoe dienen zij de E-Trailer app te downloaden en in te loggen met de gegevens van degene die het systeem geregistreerd heeft.

Let op: wanneer u een nieuwe account aanmaakt en de QR-code kaarten ook in dat account scant en kalibreert, dan verdwijnen ze uit het originele account. QR-codes (en modules) kunnen namelijk maar 1x gescand en gekoppeld worden.

De E-Trailer app reageert ook wanneer deze in de achtergrond geopend is. Meldingen van bijvoorbeeld E-Pressure zullen nog steeds weergegeven worden in het scherm.

De app draait op iOS 10.0 en Android 6.0 en hoger.

Wanneer u een QR-code van een module kwijt bent die u al in uw account heeft staan, dan kunt u inloggen op my.e-trailer.nl. Dit doet u met dezelfde login en wachtwoord die u ook gebruikt in de app om met uw systeem te verbinden. Op de hoofdpagina ziet u Modules staan. Klik hierop om alle aan het account gekoppelde modules en bijbehorende QR-codes te zien (en downloaden).

Mocht u een tweedehands systeem gekocht hebben zonder QR-codes, dan kunt u bij ons in de webshop voor bijna alle modules een nieuwe, digitale QR-Code bestellen. De kosten zijn € 10,00 per stuk. Staat uw module er niet tussen, neem dan contact op met E-Trailer.

Zorg dat de verkoper de QR-codekaartjes van de geïnstalleerde modules samen met de caravan/camper levert. Wij kunnen het systeem dan overzetten naar uw eigen account. Hiervoor rekenen wij een administratievergoeding van € 50,00. Ga hiervoor naar Systeem overzetten in onze webshop.

Gebruikt u clean up software om uw telefoon schoon te houden? Dan kan het zijn, dat deze software de instellingen en gegevens van onze app verwijderd. Mogelijk moet u dan steeds opnieuw kalibreren. Kijk in de instellingen van de betreffende app, of u uitzonderingen kunt aangeven.

Wilt u uw account verwijderen, dan kunt u contact opnemen. Vermeld uw gebruikersnaam en het e-mailadres waarmee u inlogt, dan zullen wij uw gegevens dan uit onze databases halen.

Starterspakket Plus +

Jazeker. Via enkele van onze distributeurs is het Starterspakket Plus ook buiten Nederland beschikbaar.

Wij brengen regelmatig updates van de software uit. Niet alleen de app, maar ook de software op het systeem zelf moet af en toe bijgewerkt worden. Het Starterspakket Plus zal zichzelf updaten zolang deze een actief GSM abonnement heeft, ook zonder dat er een telefoon in de buurt is.  Meer informatie op Updaten pagina van deze site.

Dit kan zeker. U schaft de nieuwe Starterspakket Plus aan en sluit deze eenvoudig aan op de accu van uw kampeervoertuig. In de meeste gevallen kunt u de bestaande kabel van het Basis pakket gebruiken voor het Plus pakket. Soms is er een verloopkabeltje nodig. Deze is in onze accessoires webshop verkrijgbaar of kan besteld worden via uw eigen dealer.

Meer informatie over het overzetten van uw module kunt u nalezen op de Installatie pagina voor Starterspakket Plus.

Het Starterspakket Plus heeft een interne batterij. Na verloop van tijd zal deze leeg raken. Zodra de accu weer minimaal 10,8V spanning levert, zal het systeem weer opstarten en de interne batterij opladen. 

Controleer vooral ook de batterijtjes van de verschillende gekoppelde modules. Ook deze kunnen na een tijdje in de stalling langzaam leeggelopen zijn.

Lees ook eens onze blog over het uit de stalling halen van uw kampeervoertuig: Uit de stalling checklist.

U kunt het systeem eenvoudig overzetten naar uw nieuwe kampeervoertuig. Kijk op de pagina Overzetten hoe u dit moet doen.

De allereerste keer dat u de App gebruikt dient u zich te registreren en in te loggen. Hiervoor is internet nodig. Ook als u een update van de app of voor het systeem download, heeft u internet nodig.

Tevens dient het systeem bijgewerkt te worden nadat deze op 12V is aangesloten. Hiervoor is ook internet nodig.
Zodra het systeem eenmaal geïnstalleerd is en u bent ingelogd en gebruikt de app, dan hoeft u geen internetverbinding meer te hebben. De app werkt via een Bluetooth verbinding.

Wanneer u een QR-code van een module kwijt bent die u al in uw account heeft staan, dan kunt u inloggen op my.e-trailer.nl. Dit doet u met dezelfde login en wachtwoord die u ook gebruikt in de app om met uw systeem te verbinden. Op de hoofdpagina ziet u Modules staan. Klik hierop om alle aan het account gekoppelde modules en bijbehorende QR-codes te zien (en downloaden).

Mocht u een tweedehands systeem gekocht hebben zonder QR-codes, dan kunt u bij ons in de webshop voor bijna alle modules een nieuwe, digitale QR-Code bestellen. De kosten zijn € 10,00 per stuk. Staat uw module er niet tussen, neem dan contact op met E-Trailer.

Vraag de dealer of verkoper of hij de QR-Codes van het systeem nog heeft. Met deze QR-code  kan het systeem overgezet worden op uw naam. Kijk voor meer informatie op de pagina over aan/verkopen.

Heeft u geen QR-codes, dan dient u het unieke adres van het Starterspakket Plus te achterhalen (MAC adres):

 1. Zorg, dat u internet en Bluetooth heeft aan staan op uw telefoon.
 2. Zorg, dat het systeem stroom heeft. Bij de nieuwere modellen zit er een LED lampje naast het stekkertje. Als deze blauw knippert staat het systeem aan en is klaar om te verbinden. 
  Let op: De accu dient minimaal 10,8V spanning te leveren om het systeem aan te kunnen zetten. Of de interne batterij moet nog voldoende opgeladen zijn. 
 3. Open de app en ga naar de algemene instellingen.
 4. Scrol helemaal naar beneden tot u het E-Trailer logo ziet.
 5. Klik 5x op het logo. Dit zal langzaam beginnen te knipperen. Na enige tijd verschijnt er een pop-up met een MAC adres (XX:XX:XX:XX:XX:XX).
 6. Neemt u in contact met ons op en geef dit MAC adres en uw gebruikersnaam in de E-Trailer app aan ons door. Stuurt u eventueel een screenshot van de pop-up.

Nee, dat kan niet. U kunt wel per kampeervoertuig een eigen account aanmaken. U kunt dan een aan ieder voertuig een Starterspakket (Basis of Plus) met eigen modules koppelen. Let wel op, dat u dan een ander (geldig) e-mailadres nodig heeft.

Tijdens de installatie van het Starterspakket Plus wordt u gevraagd of u een abonnement wilt afsluiten. Dit kunt u meteen doen, of later. Indien u het later wilt doen, kunt u naar uw dashboard gaan op internet my.e-trailer.nl. Hier kunt u uw abonnement inzien, verlengen of stoppen.

Meer informatie over waar u allemaal gebruik kunt maken van alle functionaliteiten van het Starterspakket Plus en hoe u eventueel bereik kunt aanvragen in uw vakantieland, vindt u op de pagina over het Dekkingsgebied.

Starterspakket Basis

Wij brengen regelmatig updates van de software uit. Niet alleen de app, maar ook de software op het Starterspakket Basis zelf moet af en toe bijgewerkt worden. Het is belangrijk, dat u regelmatig controleert of er updates klaar staan. Hoe u dit doet, leest u op de Updaten pagina van deze site.

Aangezien het systeem altijd iets spanning gebruikt, is het verstandig het systeem van de accu los te koppelen wanneer er langere tijd geen gebruik van wordt gemaakt. Hiermee voorkomt u het leeglopen van de accu.

Het Starterspakket Basis heeft minimaal 10,8V spanning nodig om op te kunnen starten. Het kan zijn, dat uw accu na een winter in de stalling langzaam leeggelopen is. Wanneer de accu weer opgeladen is, zal het systeem ook weer opstarten.

Controleer vooral ook de batterijtjes van de verschillende gekoppelde modules. Ook deze kunnen na een tijdje in de stalling langzaam leeggelopen zijn.

Lees ook eens onze blog over het uit de stalling halen van uw kampeervoertuig: Uit de stalling checklist.

U kunt het systeem eenvoudig overzetten naar uw nieuwe kampeervoertuig. Kijk op de pagina Overzetten hoe u dit moet doen.

De allereerste keer dat u de App gebruikt dient u zich te registreren en in te loggen. Hiervoor is internet nodig. Ook als u een update van de app of voor het systeem download, heeft u internet nodig.

Tevens dient het systeem bijgewerkt te worden nadat deze op 12V is aangesloten. Hiervoor is ook internet nodig.
Zodra het systeem eenmaal geïnstalleerd is en u bent ingelogd en gebruikt de app, dan hoeft u geen internetverbinding meer te hebben. De app werkt via een Bluetooth verbinding.

Wanneer u een QR-code van een module kwijt bent die u al in uw account heeft staan, dan kunt u inloggen op my.e-trailer.nl. Dit doet u met dezelfde login en wachtwoord die u ook gebruikt in de app om met uw systeem te verbinden. Op de hoofdpagina ziet u Modules staan. Klik hierop om alle aan het account gekoppelde modules en bijbehorende QR-codes te zien (en downloaden).

Mocht u een tweedehands systeem gekocht hebben zonder QR-codes, dan kunt u bij ons in de webshop voor bijna alle modules een nieuwe, digitale QR-Code bestellen. De kosten zijn € 10,00 per stuk. Staat uw module er niet tussen, neem dan contact op met E-Trailer.

Vraag de dealer of verkoper of hij de QR-Codes van het systeem nog heeft. Met deze QR-code  kan het systeem overgezet worden op uw naam. Kijk voor meer informatie op de pagina over aan/verkopen.

Heeft u geen QR-codes, dan dient u het unieke adres van het systeem te achterhalen (MAC adres):

 1. Zorg, dat u internet en Bluetooth heeft aan staan op uw telefoon.
 2. Zorg, dat het Starterspakket stroom heeft. Bij de nieuwere modellen zit er een LED lampje naast het stekkertje. Als deze blauw knippert staat het systeem aan en is klaar om te verbinden. Bij oudere modellen zitten de LEDs aan de binnenzijde, u hoeft dan even niets te controleren.
  Let op: De accu dient minimaal 10,8V spanning te leveren om het systeem aan te kunnen zetten.
 3. Open de app en ga naar de algemene instellingen.
 4. Scrol helemaal naar beneden tot u het E-Trailer logo ziet.
 5. Klik 5x op het logo. Dit zal langzaam beginnen te knipperen. Na enige tijd verschijnt er een pop-up met een MAC adres (XX:XX:XX:XX:XX:XX).
 6. Neemt u in contact met ons op en geef dit MAC adres en uw gebruikersnaam in de E-Trailer app aan ons door. Stuurt u eventueel een screenshot van de pop-up.

Nee, dat kan niet. U kunt wel per kampeervoertuig een eigen account aanmaken. U kunt dan een aan ieder voertuig een Starterspakket (Basis of Plus) met eigen modules koppelen. Let wel op, dat u dan een ander (geldig) e-mailadres nodig heeft.

E-Gaslevel

Er is inderdaad een vierkante en een ronde versie op de markt. Deze zijn feitelijk hetzelfde, alleen de vorm is anders geworden.

De module kan gebruikt worden op de meeste stalen en aluminium gasflessen. Wij hebben een lijst gepubliceerd van flessen en welke wij getest hebben. Op kunststof flessen en flessen met een vlotter werkt het systeem niet.
Voor aluminiumflessen is een adapter noodzakelijk. Deze kan via onze webshop aangeschaft worden.

Wij hebben een lijst gepubliceerd met gasflessen die wij getest hebben. In deze lijst kunt u de merken en types gasflessen vinden en of ze in de app beschikbaar zijn.

In de app zijn de veelgebruikte types gasflessen van diverse merken voorgeprogrammeerd. Mocht uw type gasfles er niet bij staan, neem dan contact met ons op.

Open hiervoor de module aan de achterzijde en haal de batterij eruit. Dit reset het systeem. Mocht nadat de batterij is teruggeplaatst nog steeds geen updates volgen, dan moet de batterij waarschijnlijk vervangen worden. Let wel op, dat u het zwarte siliconenrubber niet beschadigt. Dit maakt de module onbruikbaar.

Deze kan op de hals van de fles geplaatst worden om de gebruiker te herinneren de E-Gaslevel te verwijderen zodra de gasfles ingeleverd wordt.

Nee, dit werkt niet. De app ondersteunt geen liggende flessen. Tevens is het goed bevestigen van de E-Gaslevel op een ronding lastig. 

Op gasflessen met een vlotter werkt het systeem niet goed, doordat het signaal verstoord wordt door de vlotter.

Dit klopt. Wij kopen de modules in bij Mopeka en bewerken deze, zodat ze te koppelen zijn in onze app. 

E-Level

Dit kan zeker. Ook in een camper wilt u graag waterpas staan. De installatie is hetzelfde, bij de kalibratie zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Kijk hiervoor op de pagina instellingen.

De E-Level is tot op 0,1 graad nauwkeurig. Hiervoor is het echter belangrijk dat de E-Connect goed gemonteerd is op een vlakke/stabiele ondergrond en niet kan bewegen. 

De E-Level is via de hoofdmodule direct aangesloten op de accu van uw kampeermiddel. Derhalve is er geen batterij nodig.

Nee, de gegevens worden opgeslagen op het Starterspakket en in de database. 

E-Load

Dat klopt! U krijgt bij aanschaf van de E-Load een geheel nieuw neuswiel van ons. Hierin hebben wij de sensoren verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u al tijdens het inpakken van de caravan kunt zien wat de actuele kogeldruk is.

U vervangt het volledige neuswiel voor onze E-Load.  Dit kunt u eenvoudig zelf doen, of in geval van twijfel door een dealer laten doen. Meer informatie…

De waarde in de app is de daadwerkelijke kogeldruk op de trekhaak, deze wordt automatisch omgerekend d.m.v. de kalibratiewaardes die u invult tijdens het installeren van de E-Load, en van het gewicht dat op het neuswiel drukt. Zorg er dus voor dat de kalibratiewaardes kloppen.

De E-Load is nauwkeurig tot op ± 5 kg. Bij een verkeerde kogeldruk:
 • Controleer de kalibratiewaardes in de app (afstand neuswiel tot as van de caravan en afstand neuswiel tot kogel)
 • Zorg ervoor dat de caravan tijdens het meten van de kogeldruk waterpas staat en dezelfde hoek heeft als tijdens het rijden. Dit betekent dat de koppeling ter hoogte van de trekhaak geplaatst dient te worden.
 • Test of de batterij nog spanning geeft. Dit kunt u controleren of de LED rond de aan/uitknop gaat branden als u de knop indrukt.

Om de levensduur van de batterij te sparen, is er een aan/uitknop op de module gemonteerd. Elke keer als op deze aan/uitknop gedrukt wordt, gaat er een lampje branden en zal de batterij voor 5 minuten geactiveerd worden. Alleen dan worden waardes doorgestuurd naar de app.

Ja, de E-Load werkt ook op een caravan met 2 assen. Het is belangrijk, dat bij kalibreren van de module de juiste maten wordt ingegeven. Wanneer wordt gevraagd om de afstand tussen E-Load en de as van de caravan, neemt u de maat precies tussen de 2 assen/wielen.

E-Movement +

Er kunnen in het totaal 10 E-Movement bewegingssensoren toegevoegd worden. 

Het bereik is ca. 6m over een detectiegebied van 40°.

Gebruik een of meer module(s) in uw kampeervoertuig en plaats er eventueel een aan de buitenzijde in uw voortent.

Nee, dit kan niet. Dit is een zogenaamde Plus-module. Er is een Abonnement nodig om ook op grotere afstand de meldingen op uw telefoon te kunnen ontvangen.

Op dit moment is het inderdaad zo dat u handmatig de meldingen uit moet zetten, elke keer als u in de buurt van uw caravan of camper bent. Wij werken aan een mogelijkheid in de app, om met één druk op de knop dit te kunnen doen. 

E-Pressure

De E-Pressure modules monteert u op de bij voorkeur stalen ventielen van de wielen van uw caravan of camper. Het type ventiel waarop de E-Pressure te installeren is, is een standaard auto-ventiel (Schrader-ventiel). Er zijn eventueel adapters / ventiel-verloop-stukjes beschikbaar om van een Frans ventiel naar een Schrader ventiel te gaan.

Gebruikt u rubberen ventielen of ventielverlengers, dan raden wij het gebruik van de E-Pressure af. Door de druk die ontstaat tijdens het rijden, kan het ventiel namelijk afbreken.

Gebruik bij monteren de antidiefstal moer. Deze voorkomen geen diefstal, ze maken het wel moeilijker.

U kunt tot 10 wielen toevoegen in de app. 

De app is niet ingericht voor een oneven aantal wielen. Indien u een E-Pressure op het reservewiel wilt monteren, zult u een extra set moeten kopen en koppelen. Er zal dan altijd 1 wiel grijs blijven.

Dit kan inderdaad ook. Houdt u er wel rekening mee, dat wanneer u de caravan losgekoppeld heeft u de data niet meer zult ontvangen op uw telefoon. Daarvoor moet u namelijk  via Bluetooth verbonden zijn met de E-Connect (die hoogstwaarschijnlijk in uw caravan gemonteerd is).

Het duurt even voordat de module een update geeft. Zonder beweging zal het 10 minuten duren voordat er een update gegeven wordt. Wanneer u aan het rijden bent zal de informatie elke minuut updaten. Op het moment dat er een waarschuwing/melding is gebeurt dit elke seconde.

De maximale bandenspanning die kan worden ingesteld in de App is 10.0 bar (145 PSI). Let wel, de druk kan tijdens het rijden met ca. 0,5 bar stijgen.

De maximale temperatuur die kan worden ingesteld in de App is 100 graden Celsius (212 Fahrenheit). Let wel, de temperatuur van de banden kunnen tijdens het rijden stijgen tot 25 graden Celsius boven de omgevingstemperatuur.

Als u de wielen perfect gebalanceerd wilt hebben, moeten deze inderdaad weer gekalibreerd worden. Echter hebben onze interne testgebruikers aangegeven dat het verschil dusdanig klein is, dat dit verwaarloosbaar is. Wij adviseren u wel stalen ventielen gebruiken, zeker op hogere snelheden.

Om bij het ventiel te kunnen, dient u inderdaad de dopjes van het wiel af te draaien. Lees hier meer over.

E-Switch (+)

In Q2 2024 wordt de E-Switch ook beschikbaar als Plus Module. Gebruikers met een Starterspakket Plus kunnen dan ook op grote afstand meldingen ontvangen wanneer een deur, raam of dakluik geopend wordt. Heeft u al E-Switch en schaft u het Starterspakket Plus aan (met abonnement), dan hoeft u alleen de app maar te updaten om van de E-Switch een Plus module te maken.

De module kan gebruikt worden bijvoorbeeld op de deur, een raam, het dakluik, de koelkast of enig andere locatie die met een lade of deur kan worden afgesloten. Mocht een deur tijdens het rijden nog open staan dan ontvangt u een waarschuwing op uw telefoon.

De modules zijn per 2 verpakt. Er kunnen maximaal 5 paar E-Switch modules toegevoegd worden (10 sensoren).

De E-Switch communiceert via Bluetooth met de E-Connect en uw smartphone. Derhalve kunt u alleen in een straal van ca. 10m rondom de caravan de actuele waardes aflezen.

E-Temperature

De E-Temperature werkt tussen de -20 en +60 graden Celsius. Let op: de batterijtjes zullen bij temperaturen onder 0 zeer snel leeg raken of zelfs stuk gaan.

Indien de E-Temperature in koude condities gebruikt wordt (koelkast, diepvries, in de winter, etc.), dan kan dit de levensduur van de batterij verkorten. De E-Temperature zal niet meer werken onder de -20 graden Celsius.

Er kunnen maximaal 5 E-Temperature modules in 1 account (E-Connect) toegevoegd worden.

De E-Temperature communiceert via Bluetooth met de E-Connect en uw smartphone. Derhalve kunt u alleen in een straal van ca. 10m rondom de caravan de actuele waardes aflezen.

De E-Temperatures kan zowel binnen als buiten de caravan of camper geplaatst worden. De module is spatwaterdicht. Leg hem bijvoorbeeld in de koelkast, keukenkastje, disselbak of in een kastje of koelbox in de voortent. Let wel op dat de module binnen 10m van de E-Connect blijft in verband met het Bluetooth bereik. 

E-Track&Trace +

De E-Track&Trace is onderdeel van de Starterspakket Plus. De Plus-versie is momenteel beschikbaar in een beperkt aantal landen en zal in de loop van 2023 beschikbaar zijn in alle landen waar wij dealers hebben.

De E-Track&Trace is onderdeel van het Starterspakket Plus. Tijdens het kalibreren van de hoofdunit wordt gevraagd of er een abonnement is afgesloten. Wanneer op ‘Nee’ geklikt wordt, opent de app het e-trailer portaal waar u kunt inloggen om een abonnement af te sluiten. Zo lang er geen abonnement is afgesloten, zal de module grijs blijven in hoofdscherm. En zodra u op dit grijze blok klikt, wordt u weer meegenomen naar het portaal om een abonnement af te sluiten.

Een geofence, of veiligheidszone, is een virtuele grens of cirkel rond een fysieke locatie. Net als bij een echte grens is een geofence een afbakening tussen een locatie en het gebied eromheen. In het geval van de E-Track&Trace is het een veiligheidszone die rondom het kampeervoertuig kan worden ingesteld.

Als u een abonnement heeft afgesloten en uw SIM-kaart heeft geactiveerd, kunt u vanaf bijna elke gewenste locatie op de kaart uw kampeervoertuig in de  door u ingestelde veiligheidszone in de gaten houden. Beweegt uw voertuig buiten de grenzen, dan zult u een alarm ontvangen (mits u deze ingeschakeld heeft).

E-Volt

De E-Volt geeft de waarde weer van de accu waarop het Starterspakket is aangesloten. Het is niet mogelijk om de 220V netspanning of andere accu’s af te lezen of te koppelen.

Nee, er kan op dit moment slechts één E-Volt gekoppeld en afgelezen worden. De E-Volt kan alleen de spanning laten zien van de accu waaraan de hoofdmodule aangesloten is.

Het voltage van de accu kan afhankelijk zijn van het type en de status van andere aangesloten apparaten.

De E-Volt is via de hoofdmodule direct aangesloten op de accu van het kampeermiddel. Er is dus geen batterij nodig.

E-Waterlevel

Dit kan doordat de E-Waterlevel pinnen in te korten zijn. Vergeet dan niet in het kalibratiemenu de juiste lengte van de pinnen en inhoud van de watertank aan te geven.

Indien uw watertank een ‘vreemde’ vorm heeft (niet vierkant is), is het niet mogelijk de exacte inhoud af te lezen. Wel kunt u zien wanneer uw tank leeg of vol is.

 

De E-Waterlevel kan gebruikt worden in iedere watertank. De maximale te meten diepte is 41 cm. Is uw tank dieper, dan kan het water tussen de bodem en de onderkant van de pinnen niet gemeten worden.

Wij hebben ook een E-Waterlevel XL module op de markt. Deze versie heeft pinnen van 80cm lang en is dan ook in diepere watertanks te gebruiken.

Indien mogelijk, maak dan een gat Ø56mm in de dop van de watertank. Deze is eenvoudig te vervangen indien u uw caravan verkoopt en uw E-Waterlevel mee wilt nemen naar een nieuw kampeervoertuig. Als dit niet kan, boor dan een gat bovenin de watertank. Zorg wel dat u gebruik maakt van veiligheidsuitrusting (bril, handschoenen, etc.) om verwonding te voorkomen.

De sensor is ontwikkeld voor gebruik in de verswatertank. Verscheidene van onze klanten gebruiken de E-Waterlevel succesvol in de grijswatertank. Momenteel wordt deze functionaliteit van het product echter nog niet officieel ondersteund.

Gebruik hiervoor een goede ijzerzaag. Klem de pinnen met het af te zagen deel tussen een bankschroef. Pas bij het zagen op, dat de kunststof huls om de pin niet beschadigt! Beschadiging van deze huls zorgt voor kortsluiting en zal ervoor zorgen dat de E-Waterlevel niet functioneert. Vergeet ook niet na het zagen het kunststof dopje weer onderop de pin met de kunststof huls te plaatsen.

Bel/WhatsApp ons

Ma-Vrij 10:00 - 16:00 uur. Gesloten gedurende het weekeinde en op nationale feestdagen. Ook via WhatsApp bereikbaar.

Komt u er niet uit?

U kunt ons bereiken door een bericht te sturen via het contactformulier. Deze beantwoorden wij binnen 3 werkdagen.