Veelgestelde vragen

Klik op de module voor antwoorden die u wellicht kunnen helpen bij uw vragen.

E-Connect

Wij brengen regelmatig updates van de software uit. Niet alleen de app, maar ook de software op de E-Connect zelf moet af en toe bijgewerkt worden. Het is belangrijk, dat u regelmatig controleert of er updates klaar staan. Hoe u dit doet, leest u op de Updaten pagina van deze site.

Aangezien de E-Connect altijd iets spanning gebruikt, is het verstandig de E-Connect van de accu los te koppelen wanneer er langere tijd geen gebruik van wordt gemaakt. Hiermee voorkomt u het leeglopen van de accu.

De E-Connect heeft minimaal 10,8V spanning nodig om op te kunnen starten. Het kan zijn, dat uw accu na een winter in de stalling langzaam leeggelopen is. Wanneer de accu weer opgeladen is, zal de E-Connect ook weer opstarten.

Controleer vooral ook de batterijtjes van de verschillende gekoppelde modules. Ook deze kunnen na een tijdje in de stalling langzaam leeggelopen zijn.

Lees ook eens onze blog over het uit de stalling halen van uw kampeervoertuig: Uit de stalling checklist.

U kunt het systeem eenvoudig overzetten naar uw nieuwe kampeervoertuig. Kijk op de pagina Overzetten hoe u dit moet doen.

De allereerste keer dat u de App gebruikt dient u zich te registreren en in te loggen. Hiervoor is internet nodig. Ook als u een update van de app of voor de E-Connect download, heeft u internet nodig.

Tevens dient de E-Connect bijgewerkt te worden nadat deze op 12V is aangesloten. Hiervoor is ook internet nodig.
Zodra het systeem eenmaal geïnstalleerd is en u bent ingelogd en gebruikt de app, dan hoeft u geen internetverbinding meer te hebben. De app werkt via een Bluetooth verbinding.

U kunt bij ons in de webshop voor bijna alle modules een nieuwe, digitale QR-Code bestellen. De kosten zijn € 10,00 per stuk. Staat uw module er niet tussen, neem dan contact op met E-Trailer.

Vraag de dealer of verkoper of hij de QR-Codes van het systeem nog heeft. Met deze QR-code  kan het systeem overgezet worden op uw naam. Kijk voor meer informatie op de pagina over aan/verkopen.

Heeft u geen QR-codes, dan dient u het unieke adres van de E-Connect te achterhalen (MAC adres):

1. Zorg, dat u internet en Bluetooth heeft aan staan op uw telefoon
  2. Zorg, dat de E-Connect stroom heeft. Bij de nieuwere modellen zit er een LED lampje naast het stekkertje. Als deze blauw knippert staat de E-Connect aan en is klaar om te verbinden. Bij oudere modellen zitten de LEDs aan de binnenzijde, u hoeft dan even niets te controleren.
    Let op: De accu dient minimaal 10,8V spanning te leveren om de E-Connect aan te kunnen zetten.
  3. Open de app en ga naar de algemene instellingen
  4. Scrol helemaal naar beneden tot u het E-Trailer logo ziet
  5. Klik 5x op het logo. Dit zal langzaam beginnen te knipperen. Na enige tijd verschijnt er een pop-up met een MAC adres (XX:XX:XX:XX:XX:XX).
  6. Neemt u in contact met ons op en geef dit MAC adres en uw gebruikersnaam in de E-Trailer app aan ons door. Stuurt u eventueel een screenshot van de pop-up.

Nee, dat kan niet. U kunt wel per kampeervoertuig een eigen account aanmaken. U kunt dan een aan ieder voertuig een E-Connect met eigen modules koppelen. Let wel op, dat u dan een ander (geldig) e-mailadres nodig heeft.

E-Gaslevel

De module kan gebruikt worden op de meeste stalen en aluminium gasflessen. Wij hebben een lijst gepubliceerd van flessen en welke wij getest hebben. Op kunststof flessen en flessen met een vlotter werkt het systeem niet.
Voor aluminiumflessen is een adapter noodzakelijk. Deze kan via onze webshop aangeschaft worden.

Wij hebben een lijst gepubliceerd met gasflessen die wij getest hebben. In deze lijst kunt u de merken en types gasflessen vinden en of ze in de app beschikbaar zijn.

In de app zijn de veelgebruikte types gasflessen van diverse merken voorgeprogrammeerd. Mocht uw type gasfles er niet bij staan, neem dan contact met ons op.

Open hiervoor de module aan de achterzijde en haal de batterij eruit. Dit reset het systeem. Mocht nadat de batterij is teruggeplaatst nog steeds geen updates volgen, dan moet de batterij waarschijnlijk vervangen worden. Let wel op, dat u het zwarte siliconenrubber niet beschadigt. Dit maakt de module onbruikbaar.

Deze kan op de hals van de fles geplaatst worden om de gebruiker te herinneren de E-Gaslevel te verwijderen zodra de gasfles ingeleverd wordt.

Nee, dit werkt niet. De app ondersteund geen liggende flessen. Tevens is het goed bevestigen van de E-Gaslevel op een ronding lastig.

E-Level

Dit kan zeker. Ook in een camper wilt u graag waterpas staan. De installatie is hetzelfde, bij de kalibratie zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Kijk hiervoor op de pagina instellingen.

De E-Level is tot op 0,1 graad nauwkeurig. Hiervoor is het echter belangrijk dat de E-Connect goed gemonteerd is op een vlakke/stabiele ondergrond en niet kan bewegen.

De E-Level is via de E-Connect direct aangesloten op de accu van uwkampeermiddel. Derhalve is er geen batterij nodig.

Nee, de gegevens worden opgeslagen op de E-Connect en in de database.

E-Load

Dat klopt! U krijgt bij aanschaf van de E-Load een geheel nieuw neuswiel van ons. Hierin hebben wij de sensoren verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u al tijdens het inpakken van de caravan kunt zien wat de actuele kogeldruk is.

U vervangt het volledige neuswiel voor onze E-Load.  Dit kunt u eenvoudig zelf doen, of in geval van twijfel door een dealer laten doen. Meer informatie…

De waarde in de app is de daadwerkelijke kogeldruk op de trekhaak, deze wordt automatisch omgerekend d.m.v. de kalibratiewaardes die u invult tijdens het installeren van de E-Load, en van het gewicht dat op het neuswiel drukt. Zorg er dus voor dat de kalibratiewaardes kloppen.

De E-Load is nauwkeurig tot op ± 5 kg. Bij een verkeerde kogeldruk:
  • Controleer de kalibratiewaardes in de app (afstand neuswiel tot as van de caravan en afstand neuswiel tot kogel)
  • Zorg ervoor dat de caravan tijdens het meten van de kogeldruk waterpas staat en dezelfde hoek heeft als tijdens het rijden. Dit betekent dat de koppeling ter hoogte van de trekhaak geplaatst dient te worden.
  • Test of de batterij nog spanning geeft. Dit kunt u controleren of de LED rond de aan/uitknop gaat branden als u de knop indrukt.

Om de levensduur van de batterij te sparen, is er een aan/uitknop op de module gemonteerd. Elke keer als op deze aan/uitknop gedrukt wordt, gaat er een lampje branden en zal de batterij voor 5 minuten geactiveerd worden. Alleen dan worden waardes doorgestuurd naar de app.

Ja, de E-Load werkt ook op een caravan met 2 assen. Het is belangrijk, dat bij kalibreren van de module de juiste maten wordt ingegeven.

E-Pressure

De E-Pressure modules monteert u op de bij voorkeur stalen ventielen van de wielen van uw caravan of camper. Het type ventiel waarop de E-Pressure te installeren is, is een standaard auto-ventiel (Schrader-ventiel). Er zijn eventueel adapters / ventiel-verloop-stukjes beschikbaar om van een Frans ventiel naar een Schrader ventiel te gaan.

Gebruikt u rubberen ventielen of ventielverlengers, dan raden wij het gebruik van de E-Pressure af. Door de druk die ontstaat tijdens het rijden, kan het ventiel namelijk afbreken.

Gebruik bij monteren de antidiefstal moer. Deze voorkomen geen diefstal, ze maken het wel moeilijker.

U kunt tot 10 wielen toevoegen in de app.

De app is niet ingericht voor een oneven aantal wielen. Indien u een E-Pressure op het reservewiel wilt monteren, zult u een extra set moeten kopen en koppelen. Er zal dan altijd 1 wiel grijs blijven.

Dit kan inderdaad ook. Houdt u er wel rekening mee, dat wanneer u de caravan losgekoppeld heeft u de data niet meer zult ontvangen op uw telefoon. Daarvoor moet u namelijk  via Bluetooth verbonden zijn met de E-Connect (die hoogstwaarschijnlijk in uw caravan gemonteerd is).

Het duurt even voordat de module een update geeft. Zonder beweging zal het 10 minuten duren voordat er een update gegeven wordt. Wanneer u aan het rijden bent zal de informatie elke minuut updaten. Op het moment dat er een waarschuwing/melding is gebeurt dit elke seconde.

De maximale bandenspanning die kan worden ingesteld in de App is 10.0 bar (145 PSI). Let wel, de druk kan tijdens het rijden met ca. 0,5 bar stijgen.

De maximale temperatuur die kan worden ingesteld in de App is 100 graden Celsius (212 Fahrenheit). Let wel, de temperatuur van de banden kunnen tijdens het rijden stijgen tot 25 graden Celsius boven de omgevingstemperatuur.

Als u de wielen perfect gebalanceerd wilt hebben, moeten deze inderdaad weer gekalibreerd worden. Echter hebben onze interne testgebruikers aangegeven dat het verschil dusdanig klein is, dat dit verwaarloosbaar is. Wij adviseren u wel stalen ventielen gebruiken, zeker op hogere snelheden.

Om bij het ventiel te kunnen, dient u inderdaad de dopjes van het wiel af te draaien. Lees hier meer over.

E-Switch

De module kan gebruikt worden bijvoorbeeld op de deur, een raam, het dakluik, de koelkast of enig andere locatie die met een lade of deur kan worden afgesloten. Mocht een deur tijdens het rijden nog open staan dan ontvangt u een waarschuwing op uw telefoon.

De modules zijn per 2 verpakt. Er kunnen maximaal 5 paar E-Switch modules toegevoegd worden (10 sensoren).

De E-Switch communiceert via Bluetooth met de E-Connect en uw smartphone. Derhalve kunt u alleen in een straal van ca. 10m rondom de caravan de actuele waardes aflezen.

E-Temperature

De E-Temperature werkt tussen de -20 en +60 graden Celsius. Let op: de batterijtjes zullen bij temperaturen onder 0 zeer snel leeg raken of zelfs stuk gaan.

Indien de E-Temperature in koude condities gebruikt wordt (koelkast, diepvries, in de winter, etc.), dan kan dit de levensduur van de batterij verkorten. De E-Temperature zal niet meer werken onder de -20 graden Celsius.

Er kunnen maximaal 5 E-Temperature modules in 1 account (E-Connect) toegevoegd worden.

De E-Temperature communiceert via Bluetooth met de E-Connect en uw smartphone. Derhalve kunt u alleen in een straal van ca. 10m rondom de caravan de actuele waardes aflezen.

De E-Temperatures kan zowel binnen als buiten de caravan of camper geplaatst worden. De module is spatwaterdicht. Leg hem bijvoorbeeld in de koelkast, keukenkastje, disselbak of in een kastje of koelbox in de voortent. Let wel op dat de module binnen 10m van de E-Connect blijft in verband met het Bluetooth bereik.

E-Volt

De E-Volt geeft de waarde weer van de accu waarop de E-Connect is aangesloten. Het is niet mogelijk om de 220V netspanning of andere accu’s af te lezen of te koppelen.

Het voltage van de accu kan afhankelijk zijn van het type en de status van andere aangesloten apparaten.

De E-Volt is via de E-Connect direct aangesloten op de accu van het kampeermiddel. Er is dus geen batterij nodig.

E-Waterlevel

Dit kan doordat de E-Waterlevel pinnen in te korten zijn. Vergeet dan niet in het kalibratiemenu de juiste lengte van de pinnen en inhoud van de watertank aan te geven.

De E-Waterlevel kan gebruikt worden in iedere watertank. De maximale te meten diepte is 41 cm. Is uw tank dieper, dan kan het water tussen de bodem en de onderkant van de pinnen niet gemeten worden.

Indien mogelijk, maak dan een gat Ø56mm in de dop van de watertank. Deze is eenvoudig te vervangen indien u uw caravan verkoopt en uw E-Waterlevel mee wilt nemen naar een nieuw kampeervoertuig. Als dit niet kan, boor dan een gat bovenin de watertank. Zorg wel dat u gebruik maakt van veiligheidsuitrusting (bril, handschoenen, etc.) om verwonding te voorkomen.

Momenteel wordt deze functionaliteit van het product nog niet officieel ondersteund.

Gebruik hiervoor een goede ijzerzaag. Klem de pinnen met het af te zagen deel tussen een bankschroef. Pas bij het zagen op, dat de kunststof huls om de pin niet beschadigt! Beschadiging van deze huls zorgt voor kortsluiting en zal ervoor zorgen dat de E-Waterlevel niet functioneert. Vergeet ook niet na het zagen het kunststof dopje weer onderop de pin met de kunststof huls te plaatsen.

Overige vragen

Zorg ervoor dat uw telefoon of tablet een volle accu heeft en dat er een stabiele internet en Bluetooth verbinding is tijdens het updaten van het systeem. Leg eventueel de telefoon zo dicht mogelijk bij de E-Connect.

U hoeft alleen de app op uw nieuwe telefoon te installeren en daarop in te loggen met uw inloggegevens. Verder niets. Als u dan Bluetooth aanzet, heeft u weer verbinding met de E-Connect en zijn alle gekoppelde modules gewoon zichtbaar.

U kunt met uw account inloggen op meerdere apparaten. Het is echter niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Er kan maar 1 toestel tegelijkertijd verbonden zijn met de E-Connect.

Ja dit kan. Hiertoe dienen zij de E-Trailer app te downloaden en in te loggen met de gegevens van degene die het systeem geregistreerd heeft.

De E-Trailer app reageert ook wanneer deze in de achtergrond geopend is. Meldingen van bijvoorbeeld E-Pressure zullen nog steeds weergegeven worden in het scherm.

De app draait op iOS 10.0 en Android 6.0 en hoger.

U kunt bij ons in de webshop voor bijna alle modules een nieuwe, digitale QR-Code bestellen. De kosten zijn € 10,00 per stuk. Staat uw module er niet tussen, neem dan contact op met E-Trailer.

Zorg dat de verkoper de QR-codekaartjes van de geïnstalleerde modules samen met de caravan levert. Wij kunnen het systeem dan overzetten naar uw eigen account. Hiervoor rekenen wij een administratievergoeding van € 50,00. Ga hiervoor naar Systeem overzetten in onze webshop.