E-Trailer App

Om gebruik te kunnen maken van  het E-Trailer systeem, dient u de (bij voorkeur laatste versie) van de app op uw telefoon of tablet geïnstalleerd te hebben. U kunt de app vinden in de Google Play of App Store onder E-Trailer.

Wanneer u de app geïnstalleerd heeft, dient u een gebruikers account aan te maken. Kijk hier hoe u dat doet.

Updaten app

Het updaten van de app doet u in de Google Play of App Store en niet in de app zelf. Wanneer u in de app op updaten klikt, dan wordt er gekeken naar updates voor de software op de E-Connect.
Hoe controleert u of u de laatste versie van de app heeft geïnstalleerd? Dit doet u als volgt:

Android

1. Ga naar de Google Play Store  en zoek de E-Trailer app (E-Trailer – Veilig en comfortabel onderweg).
  2. Wanneer u op de app klikt, ziet u of u kunt Updaten of dat u de app kunt Openen.
  3. Staat er updaten, dan heeft u nog niet de laatste versie.
  4. Klik op updaten en installeer de update. U heeft hiervoor een internet verbinding (WiFi of 4/5G) nodig.
  5. U kunt hier ook zien wat er gewijzigd is in de nieuwere versie van onze app en wanneer deze update beschikbaar is gekomen.

iOS

1. Ga naar de App Store en zoek de E-Trailer app (E-Trailer – SMART-Trailer).
  2. Klik op de app. U ziet of er een update klaar staat, of dat u de laatste versie geïnstalleerd heeft.
  3. Klik op WERK BIJ als dit kan. U heeft hiervoor een internet verbinding (WiFi of 4/5G) nodig.
  4. U kunt hier ook zien wat er gewijzigd is in de nieuwere versie van onze app en wanneer deze update beschikbaar is gekomen.
  5. U kunt natuurlijk ook de app verwijderen en opnieuw installeren.

App resetten

Wanneer u een module heeft om laten wisselen, dient u de app opnieuw te laten synchroniseren met de E-Connect en de database. Dit doet u, door duit te loggen en de app helemaal af te sluiten.

1. Ga naar de Algemene instellingen en klik op Uitloggen
  2. Sluit de app
  3. Zorg ook, dat de app niet meer open staat in de achtergrond (actieve apps). Op internet kunt u vinden hoe u openstaande apps op uw type telefoon volledig kunt afsluiten
  4. Wanneer u de app weer opstart en ingelogd heeft, zullen de gegevens bijgewerkt worden. Eventueel verwijderde modules zijn dan ook niet meer zichtbaar

Wanneer u denkt, dat de app niet goed reageert of misschien zelfs vastgelopen is, dan kunt u het beste de app verwijderen en deze opnieuw installeren vanuit de Google Play of App Store.

Algemene app instellingen

• Het type kampeervoertuig wijzigen
    In de Algemene instellingen in de app kunt u bij Verander type voertuig het type voertuig aanpassen.
  • Taalvoorkeur aanpassen
    In de Algemene instellingen in de app kunt u bij Verander taalvoorkeur de taal van de app aanpassen. Kies de juiste taal de app zal tijdelijk een grijs scherm laten zien. Daarna gaat u automatisch naar het hoofdscherm en is de taal aangepast.
  • Scherm gaat steeds in slaapstand
    Wilt u dat tijdens het rijden uw scherm continu aan blijft, dan kunt u dit in de Algemene instellingenaangeven door het schuifje bij Scherm niet uitzetten te verzetten.

Meldingen

Wilt u meldingen aan of juist uitzetten, dan doet u dit in de instellingen van iedere geïnstalleerde module. Kijk bij het kopje Instellingen van de betreffende module hoe u dit doet.

Feedback versturen

Soms werkt iets niet zoals u verwacht. Neem dan contact op met E-Trailer of stuur een statusrapport. Dit doet u als volgt:

1. Zorg dat u een stabiele internetverbinding heeft.
  2. Zorg dat u via Bluetooth verbonden bent met uw E-Connect en dat deze aan staat.
  3. Ga naar de Algemene instellingen
  4. Klik op de knop Verstuur feedback.
  5. Er verschijnt een pop-up. Typ hier kort uw probleem en klik op versturen.

Er wordt door uw systeem een statusrapport naar onze Customer Support afdeling gestuurd. Mogelijk kunnen wij daarin zien wat er precies gebeurt. Wij zullen dan contact met u opnemen om het probleem te bespreken en op te lossen.

Versienummers

U kunt de versienummers van de software controleren in de Algemene instellingen van de app.

1. Klik in het hoofdscherm links onderin op Instellingen
  2. Scrol helemaal naar beneden tot u het E-Trailer logo ziet
  3. U ziet onder het logo een aantal versienummers staan:
    • App
    • E-Connect
    • E-mail – dit is het adres waarmee u in de app ingelogd bent