Toestellen op Android 12 kunnen momenteel niet verbinden met onze app. Wij lossen dit z.s.m. op. Excuses voor het ongemak. 

E-Load

Instellingen

In de app kunnen diverse instellingen naar uw voorkeur aangepast worden.

E-Load instellingen

Wanneer u de E-Load geïnstalleerd heeft, kunt u in de instellingen nog aanpassingen doen. Ga hiervoor in de app naar de E-Load module en klik links onderin op instellingen. U ziet de volgende instellingen die u kunt aanpassen:

 • Batterij
  Rechts ziet u een batterijtje. Deze geeft de status van de batterij weer. Wanneer deze 0- 10% staat, staat mogelijk de E-Load uit. Druk op het knopje op de E-Load om de juiste status te kunnen zien.
 • Minimale en maximale kogeldruk
  Hier kunt u de minimum en maximum kogeldruk ingeven. U kunt dit doen met het schuifje te verplaatsen. Tijdens de kalibratie worden deze waardes gevraagd
 • Verhoogde nauwkeurigheid
  Als u de verhoogde nauwkeurigheid aanzet, dan wordt u bij het openen van de E-Load module elke keer opnieuw gevraagd naar de stand van het neuswiel. 
 • Verander waarden
  Hier kunt u de verschillende lengtes die tijdens het kalibratieproces zijn ingevuld aanpassen.
  • Afstand as – neuswiel
  • Afstand E-Load – trekhaak
  • Max. beladen gewicht
  • Max. toegestane kogeldruk trekhaak op de auto
  • Max. kogeldruk caravan (zie plaatje in disselbak)
 • Loskoppelen en opnieuw instellen
  Wanneer u de E-Load opnieuw wilt installeren hoeft u de QR-code niet te scannen. U klikt hier eenvoudig op Loskoppelen en opnieuw instellen en u doorloopt nogmaals stap voor stap het kalibratieproces.

Meldingen

Voor de E-Load zijn geen specifieke meldingen in te stellen. Tijdens het beladen van uw caravan kunt u in het scherm waarschuwingen zien als de door u ingestelde minimum of maximum waardes overschreden worden.

De balk met gewicht laat zien hoeveel gewicht u op de koppeling heeft, de animatie eronder laat zien of er gewicht naar voeren of naar achteren geplaatst dient te worden.

Melding klopt niet

Controleer het volgende:

 1. Staat de E-Load aan? Controleer of het LED lampje rond het knopje brandt.
 2. Krijgt u een waarschuwing, terwijl u denkt dat alles goed is. Dan kan het zijn dat de minimum of maximum waardes in de instellingen niet goed staan.  Kijkt u deze bij de E-Load instellingen na en pas deze aan indien nodig.
 3. De waarde in de app is de daadwerkelijke kogeldruk op de trekhaak, deze wordt automatisch omgerekend d.m.v. de kalibratiewaardes en het gewicht op het neuswiel. Zorg er dus voor dat de kalibratiewaardes kloppen.
 4. Zorg ervoor dat de caravan tijdens het meten van de kogeldruk dezelfde hoek heeft als tijdens het rijden. Dit betekent dat de dissel ter hoogte van de trekhaak geplaatst dient te worden (bij voorkeur de hoogte van de trekhaak zoals deze is bij de ideale kogeldruk).