De sensor zendt niet uit wanneer het knopje niet aan staat. Druk op het knopje om de E-Load aan te zetten. Een LED lampje zal gaan knipperen om het knopje. De E-Load blijft ca. 5 minuten aan staan en schakelt vervolgens vanzelf weer uit. Het LED lampje zal dan ook stoppen met knipperen.

Wanneer de waardes in de app niet bijwerken, dan kan het volgende aan de hand zijn:

• Staat de E-Load aan?
  • Is de batterij van de sensor leeg? Vervang de batterij.
  • Staat het Starterspakket aan? Controleer of bijvoorbeeld de E-Volt of E-Level wel functioneert. Meer informatie over het Starterspakket Basis of Plus.
  • Is de afstand tussen sensor en hoofdmodule minder dan 10m?
  • Is de telefoon verbonden met Bluetooth?
  • Is niemand anders verbonden met het systeem? Er kan één apparaat tegelijk verbonden zijn met het systeem.

Waardes in de app kloppen niet

• Staat de E-Load aan?
  • Controleer of de batterij niet leeg is. Zodra u op het knopje gedrukt heeft, zal het percentage spanning in de batterij weergegeven worden in de app. Vervang de batterij indien deze leeg is.
  • Controleer de kalibratiewaardes in de app (afstand neuswiel tot as van de caravan en afstand neuswiel tot koppeling/kogel). Pas deze indien nodig aan.

De kogeldruk is altijd afhankelijk van verschillende factoren:

• Caravan moet waterpas staan voor de meest ideale meting.
  • De caravan moet in dezelfde hoek (en hoogte) staan als dat hij staat wanneer hij op de trekhaak bevestigd is. Anders is de waarde niet vergelijkbaar.
  • Indien er verschil is met een peilstok, controleer dan of de hoogte van de koppeling hetzelfde is als wanneer de caravan op de trekhaak hangt.
  • Indien u vergelijkt met een weegschaal onder het neuswiel, dan kan dit ca. 20kg verschillen. De E-Load berekent namelijk vanaf de kogel.
  • Zie ook https://www.anwb.nl/kamperen/caravan/rijden-met-de-caravan/kogeldruk