Voordat u gaat installeren is het van belang te kijken naar het Bluetooth bereik van het Starterspakket. Het signaal kan maximaal 10m afleggen als het niet gehinderd wordt. Zodra de sensoren buiten de caravan zitten (E-Pressure, E-Gaslevel, E-Load), is het belangrijk te kijken of de hoofdmodule op de juiste plaats in het voertuig gemonteerd is. Lees hier meer over op de installatiepagina van het Starterspakket Basis of Plus.

E-Load installatie

Stappen

1. Open de E-Trailer app en log in met uw account.
  2. Zorg dat Bluetooth van de smartphone aan staat en dat u een stabiele internet verbinding heeft.
  3. Verbind met het Starterspakket.
  4. Controleer altijd of er updates klaar staan voor uw systeem. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.
  5. Open de verpakking van de E-Load en pak de witte QR-Code kaart. Deze zit aan de zijkant van de kartonnen huls.
  6. Verwijder het dekseltje bovenop de kunststof behuizing. Hierin zit de batterij.
  7. Verwijder de pull-tag bij de batterij. Rond het knopje gaat een groen LED lampje knipperen.
  8. Plaats het klepje weer terug en schroef voorzichtig vast.
  9. Plaats uw caravan op de trekhaak van de auto.
  10. Haal het oude neuswiel uit de dissel en plaats de E-Load:
    A) door de slinger door het gat in de dissel te steken, of
    B) door de 2 delen helemaal uit elkaar te draaien. U steekt de buis met slinger door het gat in de dissel en schuift hem over het deel met het wiel. Let erop, dat dit deel vet is. Het vet er niet afvegen, dit zorgt weer voor soepel draaien.
  11. Haal uw caravan van de trekhaak en laat hem op het neuswiel steunen.
  12. Klik in de app rechtsonder op ‘+’ om de module toe te voegen.
  13. Volg de stappen zoals aangegeven in de app.
    Let op: vergeet de E-Load niet aan te zetten wanneer u wilt kalibreren!
Heeft u een caravan met een dubbele as? Wanneer u tijdens het kalibratieproces wordt gevraagd om de afstand tussen E-Load en de as van de caravan in te geven, neemt u de maat precies tussen de 2 assen/wielen en de E-Load.

Er is iets met de QR-code

U kunt de QR-code niet scannen?

Het kan zijn, dat u de E-Trailer app nog niet gemachtigd heeft om gebruik te maken van de camera van de telefoon. Zet op uw telefoon deze machtiging aan.

U krijgt de melding QR-code ongeldig?

U heeft de QR-code gescand om uw product toe te voegen in de app en u krijgt een melding dat er iets mis is gegaan. Daar kunnen een paar redenen voor zijn:

1. U heeft uw QR-code al gescand. De module is dan reeds toegevoegd aan uw account. Ga naar het hoofdscherm van de app.
    Staat uw module ertussen? Klik er dan op en volg de kalibratiestappen.
  2. Wanneer u uw modules opnieuw wilt installeren hoeft u uw QR-code niet opnieuw te scannen. U gaat dan naar de instellingen van de module en klikt op Sensoren loskoppelen en opnieuw installeren.
  3. De QR-code is niet bekend in de database. Op dat moment neemt u contact op met ons.
  4. Heeft u uw systeem 2e hands gekocht, dan kan het zijn dat de module nog in het account van de vorige eigenaar staat. In dat geval neemt u contact op met ons.

Updaten software

Het is mogelijk dat u de software op de hoofdmodule moet bijwerken of dat uw app verouderd is. Kijk hoe u uw systeem bijwerkt op de pagina over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Reset & opnieuw kalibreren

Wanneer u rare waardes ziet, dan kunt u de E-Load als volgt resetten. U heeft geen QR-code nodig!

1. Zorg dat u via Bluetooth verbonden bent met het systeem.
  2. Ga naar instellingen van de E-Load module.
  3. Klik op Sensoren loskoppelen en opnieuw installeren.