Toestellen op Android 12 kunnen momenteel niet verbinden met onze app. Wij lossen dit z.s.m. op. Excuses voor het ongemak. 

E-Connect-Plus

Starterspakket Plus

GSM abonnement voor het Starterspakket Plus

Heeft u een Starterspakket Plus aangeschaft, dan kunt u een GSM abonnement afsluiten om ook op grote afstand uw kampeervoertuig in de gaten te houden.

Type Starterspakket bepalen

In de E-Trailer app ziet u onderin een aantal icoontjes. Als u een Starterpakket Basis heeft ziet u Instellingen, Bluetooth en Toevoegen. Als u een Starterspakket Plus heeft ziet u Instellingen, Internet, Bluetooth en Toevoegen. Hieronder ziet hoe dit er in de App uit ziet.

Bij het Starterpakket Plus kunt u dus zien of u Internet verbinding heeft. Hierdoor weet u wanneer u wel of niet actuele updates via het internet kan ontvangen.

Starterspakket Basis layout
De onderbalk bij het Starterspakket Basis
Starterspakket Plus Layout
De onderbalk bij het Starterspakket Plus

 

GSM abonnement aanschaffen

Tijdens de eerste installatie van het Starterspakket Plus wordt gevraagd of u de internet aansluiting wilt controleren. Om deze internet aansluiting te activeren heeft u een abonnement nodig. Voor het afsluiten van het abonnement zijn een aantal stappen nodig:

 1. Sluit het Starterspakket Plus aan en volg de installatiestappen.
 2. Tijdens de installatie wordt gevraagd of u al een abonnement heeft. Als u hier ‘Nee’ kiest, wordt u doorverwezen naar mijn.e-trailer.nl/payment.
 3. Hier logt u in met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord wat u ook gebruikt om in de E-Trailer App in te loggen.
 4. U kunt nu uw actieve abonnementen bekijken door op Subscription te drukken. Als u nog geen abonnement hebt zal het icoon oranje gekleurd zijn.
 5. Na het afsluiten van het abonnement kunt u terug naar de App. 
 6. Het Starterspakket Plus zal controleren of er verbinding gemaakt kan worden via Internet en via GPS.  
 7. Na de controle geeft de App aan dat uw Starterspakket Plus is geactiveerd. U kunt nu gebruik maken van de Internet  en GPS functionaliteiten

Tijdens de activatie worden 4 stappen geverifieerd, gebaseerd op uw locatie kan het activeren tot 15 minuten duren:

 • De Telefoonverbinding Controleren
  Er wordt gecontroleerd of het systeem verbonden is met Bluetooth via uw telefoon en of u een internet verbinding op uw telefoon heeft.
 • Abonnement Verifiëren
  Het Starterspakket Plus maakt verbinding met de database en controleert of het verbonden account een actief abonnement heeft.
 • Netwerk activeren
  De simkaart in het Starterspakket Plus wordt geactiveerd en het systeem probeert om via 4G te verbinden, deze stap kan langer duren als het 4G bereik in uw omgeving minder goed is.
 • Locatie Bepalen
  Het Starterspakket Plus maakt verbinding met enkele GPS satellieten en bepaalt de locatie van uw voertuig.
Als alle 4 de stappen succesvol zijn afgerond is uw Starterspakket Plus geactiveerd en kunt u de internet functionaliteiten gebruiken.

Voor vragen specifiek voor over de functie van de E-Track&Trace, kunt u op de Help Pagina van de E-Track&Trace kijken.

GSM abonnement inzien

Om te controleren of u een GSM abonnement heeft, de duur van het abonnement in te zien of uw abonnement te verlengen of stoppen, kunt u inloggen op mijn.e-trailer.nl

Hier ziet u 3 icoontjes:

 1. Profile: hier kunt u uw persoonlijke gegevens inzien, het e-mailadres wat u hier ziet is hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen in de E-Trailer App.
 2. Subscription:  hier ziet u uw actieve abonnement, ook kunt u hier uw abonnement opzeggen door op de knop ‘Cancel Subscription‘ te drukken.
 3. Payments: hier kunt u al uw betalingen voor het abonnement inzien en de facturen downloaden.