In de app kunnen diverse instellingen naar uw voorkeur aangepast worden. Wanneer u de E-Track&Trace geïnstalleerd heeft, kunt u in de instellingen nog aanpassingen doen. Ga hiervoor in de app naar de E-Track&Trace module en klik links onderin op instellingen.

Algemeen

• Toon locatie voertuig
    De locatie van uw voertuig wordt op de kaart weergegeven aan de hand van een groen icoontje met een caravan.
  • Mijn locatie weergeven
    Uw eigen locatie wordt op de kaart weergegeven aan de hand van een groen icoontje met een poppetje. Dit is de locatie van uw telefoon en zal alleen zichtbaar zijn als u de locatie aan heeft staan.

Meldingen

Per module kunt u de meldingen instellen. Er zijn 3 type meldingen die u waarschuwen als de door u ingestelde minimum waardes van deze specifieke module overschreden wordt:

• Geluid: er wordt een geluid afgespeeld.
  • Trillen: de telefoon gaat trillen.
  • Pop-up: er verschijnt een melding in het midden van uw app (dit ziet u alleen als de App aanstaat)
  • Push Notification: er komt een melding in beeld, ook als u bijvoorbeeld uw navigatie aan heeft staan. Dit is ook de melding die wordt verstuurd als uw App uit staat.

Per type melding kunt u deze aan- of uitzetten door middel van het schuifje rechts van het type melding.

Melding klopt niet

Krijgt u een melding, terwijl u denkt dat alles goed is. Dan kan het zijn dat de bepaalde instellingen niet goed staat. Controleer of uw Veiligheidszone goed is ingesteld. Mocht alles goed staan maar krijgt u toch een foutieve melding, neem dan Contact op met E-Trailer.

Veiligheidszone instellen

Bij het openen van de E-Track&Trace ziet u een kaart met 2 icoontjes. Het persoon icoontje verwijst naar de plek van uzelf, gebaseerd op de locatie services van uw telefoon. Het caravan icoontje verwijst naar de plek van uw voertuig.

Onderin, net boven de onderbalk ziet u een schild-icoon met de tekst ‘Veiligheidszone instellen’. Dit is het menu van de Veiligheidszonde. Hieronder kunt u stap voor stap lezen hoe u deze zone instelt.

Activeren Veiligheidszone:

1. Open de E-Track&Trace
  2. Druk onderin op Veiligheidszone instellen, u komt in het menu wat hiernaast afgebeeld is.
  3. Zoom op de kaart in naar de door u gewenste schaal, gebruik hiervoor de + en knoppen aan de linkerkant van het scherm.
  4. Verplaats de plek van de veiligheidszone door de kaart te slepen, het Schild-icoon is het midden van de Veiligheidszone. Deze is altijd in het midden van de kaart afgebeeld.
  5. Stel de gewenste straal in door het balkje aan de onderkant te verschuiven. U kunt ook een formaat in het vakje typen.
    De minimale waarde van de straal is 100 Meter (0.1KM).
    De maximale waarde van de straal is 10 Kilometer.
  6. Als alles naar wens is ingesteld drukt u op zone activeren. De veiligheidszone wordt ingesteld, dit kan enkele minuten duren.

Mocht u de Veiligheidszone willen uitzetten, druk dan onderin het scherm op Veiligheidszone uitschakelen. Dit schakelt direct de Veiligheidszone uit. De gewenste grootte van de Veiligheidszone wordt onthouden voor de volgende keer.