Voordat u de E-Level in gebruik wilt nemen, is het belangrijk te kijken of het Starterspakket op de juiste plaats in het voertuig gemonteerd is. Lees hier meer over op de installatiepagina van Starterspakket Basis of Plus
Voor de E-Level maakt het niet uit of de hoofdmodule liggend of staand gemonteerd wordt. Tijdens de kalibratie leert het systeem wat boven en onder is en waar zich de voorkant van het kampeervoertuig bevindt.
Het is wel belangrijk, dat de module op een vlakke/stabiele ondergrond gemonteerd wordt, zodat deze zo min mogelijk kan bewegen. Dit zou de meting onnauwkeurig maken.

Er zijn twee methoden om een E-Level toe te voegen aan een account:

1. Als Starterspakket
  2. Als losse module

Stappen Starterspakket

Bij een Starterspakket wordt de E-Level (evenals de E-Volt) automatisch toegevoegd aan uw account.

1. Open de verpakking van het Starterspakket en pak de grijze QR-Code kaart.
  2. Installeer de hoofdmodule zoals aangegeven op de installatiepagina van Starterspakket Basis of Plus
  3. Zorg dat het Starterspakket geïnstalleerd is en aan staat.
  4. Open de E-Trailer app en log in met uw account.
  5. Zorg dat Bluetooth van de smartphone aan staat en dat u een stabiele internet verbinding heeft.
  6. Klik in de app rechtsonder op ‘+’ om het hele Starterspakket (incl. E-Volt en E-Level) in één keer toe te voegen.
  7. Volg de stappen zoals aangegeven in de app.
    Tijdens het kalibratieproces wordt u gevraagd de voorkant van uw kampeervoertuig 15cm omhoog te brengen.
    Heeft u een camper, kijk dan hier hoe u dit simpel kunt oplossen.
  8. Controleer altijd of er updates klaar staan voor uw systeem. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Stappen losse module

1. Open de verpakking van de E-Level en pak de witte QR-Code kaart.
  2. Open de E-Trailer app en log in met uw account.
  3. Zorg dat de hoofdmodule aan staat (12V)
  4. Zorg dat Bluetooth van de smartphone aan staat en dat u een stabiele internet verbinding heeft.
  5. Verbind met de hoofdmodule.
  6. Controleer altijd of er updates klaar staan voor uw systeem. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.
  7. Klik in de app rechtsonder op ‘+’ om de module toe te voegen.
  8. Volg de stappen zoals aangegeven in de app.
    Tijdens het kalibratieproces wordt u gevraagd de voorkant van uw kampeervoertuig 15cm omhoog te brengen.
    Heeft u een camper, kijk dan hier hoe u dit simpel kunt oplossen.

Kalibratie bij camper

Bij een camper kan de E-Level gekalibreerd worden door de hoofdmodule aan de kant van de neus van de camper licht op te tillen en hierdoor te simuleren dat de voorkant van het voertuig omhoog gaat.

Er is iets met de QR-code

U kunt de QR-code niet scannen?

Het kan zijn, dat u de E-Trailer app nog niet gemachtigd heeft om gebruik te maken van de camera van de telefoon. Zet op uw telefoon deze machtiging aan.

U krijgt de melding QR-code ongeldig?

U heeft de QR-code gescand om uw product toe te voegen in de app en u krijgt een melding dat er iets mis is gegaan. Daar kunnen een paar redenen voor zijn:

1. U heeft uw QR-code al gescand. De module is dan reeds toegevoegd aan uw account. Ga naar het hoofdscherm van de app.
    Staat uw module ertussen? Klik er dan op en volg de kalibratiestappen.
  2. Wanneer u uw modules opnieuw wilt installeren hoeft u uw QR-code niet opnieuw te scannen. U gaat dan naar de instellingen van de module en klikt op Opnieuw kalibreren.
  3. De QR-code is niet bekend in de database. Op dat moment neemt u contact op met ons.
  4. Heeft u uw systeem 2e hands gekocht, dan kan het zijn dat de module nog in het account van de vorige eigenaar staat. In dat geval neemt u contact op met ons.

Updaten software

Het is mogelijk dat u de software op het Starterspakket moet bijwerken of dat uw app verouderd is. Kijk hoe u uw systeem bijwerkt op de pagina over Updaten bij het Starterspakket Basis of Plus.

Reset & opnieuw kalibreren

Wanneer u rare waardes ziet, dan kunt u de E-Level als volgt resetten. U heeft geen QR-code nodig!

1. Zorg dat u via Bluetooth verbonden bent met het systeem.
  2. Ga naar instellingen van de E-Level module.
  3. Klik op Opnieuw kalibreren.