Voordat u gaat installeren is het van belang te kijken naar het Bluetooth bereik van het Starterspakket. Het signaal kan maximaal 10m afleggen als het niet gehinderd wordt. Zodra de sensoren buiten de caravan zitten (E-Pressure, E-Gaslevel, E-Load), is het belangrijk te kijken of de hoofdmodule op de juiste plaats in het voertuig gemonteerd is. Lees hier meer over op de installatiepagina van het Starterspakket Basis of Plus.

Installeert u de E-Pressure voor meer dan 2 wielen? Lees hier wat u dan moet doen.

Stappen

1. Open de E-Trailer app en log in met uw account.
  2. Zorg dat Bluetooth van de smartphone aan staat en dat u een stabiele internet verbinding heeft.
  3. Verbind met de het Starterspakket.
  4. Controleer altijd of er updates klaar staan voor uw systeem. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.
  5. Schroef de bijgeleverde anti-diefstal moertjes op de ventielen.
  6. Open de verpakking van de E-Pressure en pak de witte QR-Code kaart.
  7. Klik in de app rechtsonder op ‘+’ om de module toe te voegen.
  8. Volg de stappen zoals aangegeven in de app.
    Let op: draai de sensoren pas op het wiel als er in de app om gevraagd wordt!
  9. Tot slot draait u de anti-diefstal moer strak tegen de sensor aan. Gebruik hiervoor het meegeleverde steeksleuteltje, of een standaard steeksleutel 10.

Installatie bij meer dan 2 wielen

Bij meer dan 2 wielen scant u eerst alle QR code kaartjes voordat u verder gaat met stap 7 en de sensoren op de wielen draait. Er kunnen maximaal 10 sensoren gekoppeld worden in de app (dus 5 QR code kaartjes).

Opmerkingen:

• Schroef de sensoren op de wielen in de volgorde die in de app aangegeven wordt.
  • Wanneer een wiel oranje blijft, is ofwel de batterij leeg, of de sensor is mogelijk buiten bereik van de hoofdmodule (>10 m).
  • Probeer eerst een andere sensor om te beoordelen of de batterij leeg is. Wanneer een sensor op een wiel geschroefd wordt en een eerder wiel wordt groen, dan betekent dit dat de laatst opgeschroefde sensor uitgelezen wordt.
  • Het systeem kijkt niet naar waar de sensor zit. Het registreert de volgorde waarin ze op de ventielen geschroefd worden.
  • Wanneer alle sensoren op de wielen geschroefd zijn, rij dan 10 minuten om te controleren of de waardes bijgewerkt worden.
  • Indien een waarde schuin gedrukt staat en de tekst grijs is, is hij nog niet bijgewerkt. Pas wanneer de cijfers normaal en wit zijn is de waarde bijgewerkt.
  • Wanneer niet alle waardes bijgewerkt worden, verplaats dan de hoofdmodule een beetje in de richting van het wiel dat geen geüpdatete waarde laat zien.

Er is iets met de QR-code

U kunt de QR-code niet scannen?

Het kan zijn, dat u de E-Trailer app nog niet gemachtigd heeft om gebruik te maken van de camera van de telefoon. Zet op uw telefoon deze machtiging aan.

U krijgt de melding QR-code ongeldig?

U heeft de QR-code gescand om uw product toe te voegen in de app en u krijgt een melding dat er iets mis is gegaan. Daar kunnen een paar redenen voor zijn:

1. U heeft uw QR-code al gescand. De module is dan reeds toegevoegd aan uw account. Ga naar het hoofdscherm van de app.
    Staat uw module ertussen? Klik er dan op en volg de kalibratiestappen.
  2. Wanneer u uw modules opnieuw wilt installeren hoeft u uw QR-code niet opnieuw te scannen. U gaat dan in de instellingen van de module, kies tab Algemeen en klik op Sensoren loskoppelen en opnieuw installeren.
  3. De QR-code is niet bekend in de database. Op dat moment neemt u contact op met ons.
  4. Heeft u uw systeem 2e hands gekocht, dan kan het zijn dat de module nog in het account van de vorige eigenaar staat. In dat geval neemt u contact op met ons.

Updaten software

Het is mogelijk dat u de software op het Starterspakket moet bijwerken of dat uw app verouderd is. Kijk hoe u uw systeem bijwerkt op de pagina Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Reset & opnieuw kalibreren

Wanneer u rare waardes ziet, of u heeft de E-Pressures van alle wielen afgehaald en de sensor klopt niet meer met het wiel, dan kunt u deze modules als volgt resetten. U heeft geen QR-code nodig!

1. Zorg dat u via Bluetooth verbonden bent met de hoofdmodule.
  2. Zorg voor een stabiele internet verbinding als u de sensoren opnieuw wilt kalibreren.
  3. Ga naar instellingen van de E-Pressure module.
  4. Klik in de tab Algemeen op Sensoren loskoppelen en opnieuw installeren.
    Hiermee ontkoppelt u al de gekoppelde E-Pressure sensoren. Zorg voor een stabiele internet verbinding als u de sensoren opnieuw wilt kalibreren.
  5. Volg vervolgens de stappen in de app.

Het plaatje van mijn voertuig klopt niet

Bij het kalibreren van de E-Pressure wordt gevraagd voor welke voertuigen u kalibreert en hoeveel wielen dit voertuig heeft. Indien het plaatje niet klopt, kunt u in de instellingen van de E-Pressure module, tab Algemeen op Sensoren loskoppelen en opnieuw installeren klikken.

Indien u meerdere voertuigen gekalibreerd heeft, ziet u onderin uw scherm steeds een pijltje naar beneden of boven. Veeg dan vanuit het midden van het scherm naar beneden of naar boven om naar het andere voertuig te gaan.