Voordat u gaat installeren is het van belang te kijken naar het Bluetooth bereik van het Starterspakket. Het signaal kan maximaal 10m afleggen als het niet gehinderd wordt. Zodra de sensoren buiten de caravan zitten (E-Pressure, E-Gaslevel, E-Load), is het belangrijk te kijken of de hoofdmodule op de juiste plaats in het voertuig gemonteerd is. Lees hier meer over op de installatiepagina van het Starterspakket Basis of Plus.

Wilt u meer E-Temperatures installeren? Voegt u ze dan stuk voor stuk toe en geef ze naderhand allemaal een andere naam, zodat u in één oogopslag kunt zien welke waardes bij welke sensor horen.

Stappen

1. Open de E-Trailer app en log in met uw account.
  2. Zorg dat Bluetooth van de smartphone aan staat en dat u een stabiele internet verbinding heeft.
  3. Verbind met de het Starterspakket.
  4. Controleer altijd of er updates klaar staan voor uw systeem. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.
  5. Open de verpakking van de E-Temperature en pak de witte QR-Code kaart.
  6. Klik in de app rechtsonder op ‘+’ om de module toe te voegen.
  7. Volg de stappen zoals aangegeven in de app.
    Let op: zet de sensoren pas aan als daarom gevraagd wordt.
  8. Tot slot legt u de E-Temperature op de plek waar u de temperatuur en luchtvochtigheid wilt meten.

Om batterijlevensduur te verlengen is het aan te raden de sensoren uit te zetten wanneer u de temperatuur niet wilt monitoren.

Aanzetten zwarte module:
Houdt het knopje 3 seconden ingedrukt. Er gaat een groene LED branden als de E-Temperature aan staat en een rode zodra u hem weer uitzet.

E-Temperature aan-uit

Aanzetten witte module:
Schroef de beide delen uit elkaar. Houdt het knopje 3 seconden ingedrukt. Wanneer het rode LED lampje gedurende 30 seconden (15x) knippert, staat de E-Temperature aan. Wanneer hij 1x langer knippert, dan staat hij uit.

E-Temperature v2 aan-uit

Er is iets met de QR-code

U kunt de QR-code niet scannen?

Het kan zijn, dat u de E-Trailer app nog niet gemachtigd heeft om gebruik te maken van de camera van de telefoon. Zet op uw telefoon deze machtiging aan.

U krijgt de melding QR-code ongeldig?

U heeft de QR-code gescand om uw product toe te voegen in de app en u krijgt een melding dat er iets mis is gegaan. Daar kunnen een paar redenen voor zijn:

1. U heeft uw QR-code al gescand. De module is dan reeds toegevoegd aan uw account. Ga naar het hoofdscherm van de app.
    Staat uw module ertussen? Klik er dan op en volg de kalibratiestappen.
  2. Wanneer u uw modules opnieuw wilt installeren hoeft u uw QR-code niet opnieuw te scannen. U gaat dan in de instellingen van de module, kies tab Algemeen en klik op Opnieuw kalibreren.
  3. De QR-code is niet bekend in de database. Op dat moment neemt u contact op met ons.
  4. Heeft u uw systeem 2e hands gekocht, dan kan het zijn dat de module nog in het account van de vorige eigenaar staat. In dat geval neemt u contact op met ons.

Updaten software

Het is mogelijk dat u de software op het Starterspakket moet bijwerken of dat uw app verouderd is. Kijk hoe u uw systeem bijwerkt op de pagina Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Reset & opnieuw kalibreren

Wanneer u rare waardes ziet dan kunt u deze module als volgt resetten. U heeft geen QR-code nodig!

1. Zorg dat u via Bluetooth verbonden bent met de hoofdmodule.
  2. Ga naar instellingen van de E-Temperature module (niet van de sensor zelf).
  3. Klik in de tab Algemeen op Opnieuw kalibreren.
    Hiermee ontkoppelt u al de gekoppelde E-Temperatures.
  4. Volg vervolgens de stappen in de app.
  5. Heeft u meer dan één E-Temperature, dan zult u iedere sensor afzonderlijk weer moeten kalibreren.
    Ga in de app naar de E-Temperature en klik op de volgende module om ook die te kalibreren.