GSM abonnement voor het Starterspakket Plus

Heeft u een Starterspakket Plus aangeschaft, dan kunt u een GSM abonnement afsluiten om ook op grote afstand uw kampeervoertuig in de gaten te houden.

Type Starterspakket bepalen

In de E-Trailer app ziet u in het hoofdscherm een module genaamd Starterpackage+. Deze module geeft aan dat u de Plus module bezit. Wanneer u op deze module klikt kunt u onderin bij GSM-Status zien of u via de GSM verbonden bent en bij Status ziet u tot wanneer uw abonnement loopt.

GSM abonnement aanschaffen

Tijdens de eerste installatie van het Starterspakket Plus wordt gevraagd of u de internet aansluiting wilt controleren. Om deze internet aansluiting te activeren heeft u een abonnement nodig. Voor het afsluiten van het abonnement zijn een aantal stappen nodig:

1. Sluit het Starterspakket Plus aan en volg de installatiestappen.
  2. Tijdens de installatie wordt gevraagd of u al een abonnement heeft. Als u hier ‘Nee’ kiest, wordt u doorverwezen naar my.e-trailer.nl.
  3. Hier logt u in met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord wat u ook gebruikt om in de E-Trailer App in te loggen.
  4. U kunt nu uw actieve abonnementen bekijken door op Subscription te drukken. Als u nog geen abonnement hebt zal het icoon oranje gekleurd zijn.
  5. Maak een keuze welk abonnement u wilt afsluiten: 1, 3 of 5 jaar.
    Heeft u al een lopend abonnement en wilt u deze upgraden, annuleert u dan eerst uw huidige abonnement om daarna uw nieuwe abonnement te kiezen. U krijgt  in dit geval het resterende bedrag van uw huidige bedrag terug.
  6. Na het afsluiten van het abonnement kunt u terug naar de App.
  7. Het Starterspakket Plus zal controleren of er verbinding gemaakt kan worden via Internet en via GPS.
  8. Na de controle geeft de App aan dat uw Starterspakket Plus is geactiveerd. U kunt nu gebruik maken van de Internet  en GPS functionaliteiten

U kunt het systeem in de meeste vakantielanden gebruiken. Meer informatie over het dekkingsgebied van het GSM abonnement en het aanvragen van een ander land vindt u op de dekkingsgebied pagina.

Tijdens de activatie worden 4 stappen geverifieerd, gebaseerd op uw locatie kan het activeren tot 15 minuten duren:

• De Telefoonverbinding Controleren
    Er wordt gecontroleerd of het systeem verbonden is met Bluetooth via uw telefoon en of u een internet verbinding op uw telefoon heeft.
  • Abonnement Verifiëren
    Het Starterspakket Plus maakt verbinding met de database en controleert of het verbonden account een actief abonnement heeft.
  • Netwerk activeren
    De simkaart in het Starterspakket Plus wordt geactiveerd en het systeem probeert om via 4G te verbinden, deze stap kan langer duren als het 4G bereik in uw omgeving minder goed is.
  • Locatie Bepalen
    Het Starterspakket Plus maakt verbinding met enkele GPS satellieten en bepaalt de locatie van uw voertuig.
Als alle 4 de stappen succesvol zijn afgerond is uw Starterspakket Plus geactiveerd en kunt u de internet functionaliteiten gebruiken.

Voor vragen specifiek voor over de functie van de E-Track&Trace, kunt u op de Help Pagina van de E-Track&Trace kijken.

GSM abonnement inzien

Om te controleren of u een GSM abonnement heeft, de duur van het abonnement in te zien of uw abonnement te verlengen of stoppen, kunt u inloggen op my.e-trailer.nl

Hier ziet u 3 icoontjes:

1. Profile: hier kunt u uw persoonlijke gegevens inzien, het e-mailadres wat u hier ziet is hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen in de E-Trailer App.
  2. Subscription:  hier ziet u uw actieve abonnement, ook kunt u hier uw abonnement opzeggen door op de knop ‘Cancel Subscription‘ te drukken.
  3. Payments: hier kunt u al uw betalingen voor het abonnement inzien en de facturen downloaden.

GSM abonnement annuleren

U kunt uw abonnement na de abonnementsperiode annuleren. Dit kunt u in uw dashboard doen op my.e-trailer.nl. Login met het e-mailadres en wachtwoord dat u ook gebruikt om in te loggen in de app. U ziet dan een aantal icoontjes:

1. Profile: hier kunt u uw persoonlijke gegevens inzien, het e-mailadres wat u hier ziet is hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen in de E-Trailer App.
  2. Subscription:  hier ziet u uw actieve abonnement, ook kunt u hier uw abonnement opzeggen door op de knop ‘Cancel Subscription‘ te drukken.
  3. Modules: hier kunt u zien welke modules gekoppeld zijn en de bijbehorende QR-codes zien.
  4. Payments: hier kunt u al uw betalingen voor het abonnement inzien en de facturen downloaden.

Prijzen GSM abonnement

Er zijn diverse abonnementen beschikbaar, variërend in looptijd. Het bedrag voor het abonnement wordt voor de gehele looptijd vooruit betaald. De prijzen zijn incl. BTW en gelden vanaf 1 februari 2024:

• 1 jaar: € 100,00 per jaar *)
  • 3 jaar: €    80,00 per jaar (totaal € 240,00)
  • 5 jaar: €    70,00 per jaar (totaal € 350,00)

*) Heeft u al een abonnement afgesloten met een ander tarief, dan blijft bij verlenging van het abonnement het tarief per jaar gelijk aan het tarief dat u eerder betaald heeft.