Voordat u gaat installeren is het van belang te kijken naar het Bluetooth bereik van het Starterspakket. Het signaal kan maximaal 10m afleggen als het niet gehinderd wordt. Zodra de sensoren buiten de caravan zitten (E-Pressure, E-Gaslevel, E-Load), is het belangrijk te kijken of de hoofdmodule op de juiste plaats in het voertuig gemonteerd is. Lees hier meer over op de installatiepagina van het Starterspakket Basis of Plus.

E-Waterlevel dop v2

Stappen

1. Open de verpakking van de E-Waterlevel en pak de witte QR-Code kaart.
  2. Verwijder het dekseltje bovenop de kunststof behuizing. Hierin zit de batterij.
  3. Verwijder de pull-tag bij de batterij. Op de PCB gaat ca. 10 seconden een groen LED lampje branden.
  4. Plaats het deksel weer terug en schroef vast. Let op, dat u de deksel niet te strak aandraait zodat het LED lampje in de behuizing blijft branden. Dit zal ervoor zorgen, dat de batterij heel snel leeg loopt.
  5. Zaag een gat met diameter 56mm, bij voorkeur in de dop van uw watertank. Indien dit niet mogelijk is, dan een andere plaats bovenin de watertank. Let op waar de aanzuigmond van de waterpomp zit.
  6. Zorg dat u na het boren van het gat al de plastic zaagresten uit de tank verwijderd.
  7. Meet de diepte van de watertank en bepaal of u de E-Waterlevel op maat moet zagen. Tussen de onderkant van de E-Waterlevel en de bodem van de tank moet minimaal 3mm ruimte zitten.
    Heeft u meer ruimte, dan kan het laatste restje water in de tank niet gemeten worden.
  8. Meet de lengte af op de E-Waterlevel. Let op: de pinlengte + het deel van de behuizing + min. 3mm = totale lengte die u net gemeten heeft tot de bodem van de watertank.
  9. Zaag de 2 lange pinnen van de E-Waterlevel op maat. Zorg, dat u bij het zagen de kunststof beschermlaag niet beschadigt! Dit maakt de E-Waterlevel onbruikbaar! Klem bijvoorbeeld het af te zagen deel tussen uw bankschroef, en niet het deel dat u nog in de watertank wilt steken.
    Let op: Heeft u een E-Waterlevel met 3 pinnen, zaag dan alleen de lange pinnen af. De korte pin hoeft niet bewerkt te worden.
  10. Doe het dopje weer over de pin met de kunststof beschermlaag. Dit moet strak zitten om te voorkomen, dat er water bij de pin komt en er kortsluiting ontstaat.
  11. Meet de lengte van de pin vanaf de kunststof behuizing tot de punt (het volledige metalen deel, zonder de behuizing) en onthoud dit.
  12. Plaats de E-Waterlevel met de rubberen ring bovenop de tank en schroef vanaf de onderkant de kunststof moer aan. Zorg dat de E-Waterlevel goed vast zit om lekkage te voorkomen.
  13. Open de E-Trailer app en log in met uw account.
  14. Zorg dat Bluetooth van de smartphone aan staat en dat u een stabiele internet verbinding heeft.
  15. Verbind met de het Starterspakket.
  16. Controleer altijd of er updates klaar staan voor uw systeem. Klik hier voor meer informatie over Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.
  17. Klik in de app rechtsonder op ‘+’ om de module toe te voegen.
  18. Volg de stappen zoals aangegeven in de app.
    NB: Wanneer u de lengte van de pin moet ingeven, dan is dit de lengte van alleen het metalen deel van de lange pinnen (dus zonder de kunststof behuizing van de E-Waterlevel. Aangegeven met L in het plaatje hierboven).

Er is iets met de QR-code

U kunt de QR-code niet scannen?

Het kan zijn, dat u de E-Trailer app nog niet gemachtigd heeft om gebruik te maken van de camera van de telefoon. Zet op uw telefoon deze machtiging aan.

U krijgt de melding QR-code ongeldig?

U heeft de QR-code gescand om uw product toe te voegen in de app en u krijgt een melding dat er iets mis is gegaan. Daar kunnen een paar redenen voor zijn:

1. U heeft uw QR-code al gescand. De module is dan reeds toegevoegd aan uw account. Ga naar het hoofdscherm van de app.
    Staat uw module ertussen? Klik er dan op en volg de kalibratiestappen.
  2. Wanneer u uw modules opnieuw wilt installeren hoeft u uw QR-code niet opnieuw te scannen. U gaat dan naar de instellingen van de module en klikt op Opnieuw installeren.
  3. De QR-code is niet bekend in de database. Op dat moment neemt u contact op met ons.
  4. Heeft u uw systeem 2e hands gekocht, dan kan het zijn dat de module nog in het account van de vorige eigenaar staat. In dat geval neemt u contact op met ons.

Updaten software

Het is mogelijk dat u de software op het Starterspakket moet bijwerken of dat uw app verouderd is. Kijk hoe u uw systeem bijwerkt op de pagina Updaten van het Starterspakket Basis of Plus.

Reset & opnieuw kalibreren

Wanneer u rare waardes ziet, dan kunt u de E-Waterlevel als volgt resetten. U heeft geen QR-code nodig!

1. Zorg dat u via Bluetooth verbonden bent met de hoofdmodule.
  2. Ga naar instellingen van de E-Waterlevel module.
  3. Klik op Opnieuw installeren.
    Hiermee ontkoppelt u al de gekoppelde E-Waterlevel modules. U zult ze dan stuk voor stuk opnieuw moeten kalibreren.
  4. Volg vervolgens de stappen in de app.
  5. Heeft u meer dan één E-Waterlevel, dan zult u iedere module afzonderlijk weer moeten kalibreren.
    Ga in de app naar de E-Waterlevel en op de volgende module om ook die te kalibreren.